Het Eilandje: het coolste stukje Antwerpen

15 septembre 20191 min leestijd
Het Eilandje, Antwerpen

Pas gekozen tot een van de tien coolste Europese wijken: het Eilandje in Antwerpen. Ben jij er al geweest?

Het MAS: blikvanger op het Eilandje

Ooit was het Eilandje een grauwe havenwijk. Nu is het de trots van 't Stad. Je kan er zalig dineren in hippe restaurants, luieren aan het water, kunst en cultuur opsnuiven, je onderdompelen in de geschiedenis, en genieten van de meest romantische zonsondergang van Antwerpen.

Red Star Line Museum
Foto: Marc Pennartz.

De grote blikvanger is het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is een architectonische parel in rode hardsteen, op een vooruitgeschoven punt in de gezellig drukke jachthaven. Het panoramadak vind je op 60 meter hoogte en is vrij toegankelijk: het uitzicht is fenomenaal en een must voor elke Antwerpen-ganger.

De oude pakhuizen hebben allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Een ander tof museum, op een boogscheut van het MAS, is het Red Star Line Museum dat je meeneemt in het voetspoor van de landverhuizers. Met uitzichtstoren!

Felix Pakhuis, Antwerpen
Foto: Marc Pennartz.

In het imposante Felix Pakhuis vind je nu het stadsarchief en diverse restaurants. Zoek je meer gastronomische belevenissen, zit je sowieso goed in deze wijk, want er zijn eethuizen, ijssalons en koffiebars voor alle smaken. Op vrijdag is het watertanden tussen de groenten en het fruit van de versmarkt.

Het Eilandje, Antwerpen: een weekendje waard

Slapen in stijl kan hier ook. Het Eilandje heeft een eigen drijvend hotel op het luxe zeilschip Marjorie II. Ontbijten op het water, met het coolste zicht van België: dat wil jij toch?