Genieten van een weekendje vol chocolade

9 septembre 20191 min leestijd
Chocoladewinkel in België

Zin in een praline? Op 13 september mag je zonder schuldgevoel ongeremd snoepen, want dan is het de Internationale Dag van de Chocolade. Onze chocoladesteden ontvangen je met open armen!

Brussel

Brussel is de chocoladehoofdstad

Acht kilo chocolade per jaar: zoveel eten wij Belgen per persoon. Bij ons is chocolade maken verheven tot kunst. En dus verdient ook chocolade een museum.

Brussel heeft zelfs twee chocolademusea. Aan de Grote Markt vind je het Museum van Cacao en Chocolade, en in Koekelberg is er Belgian Chocolate Village. Daar kan je zelf experimenteren met chocoladesmaakjes!

Brussel is ook de stad van de praline. Die werd in 1912 uitgevonden door apotheker Jean Neuhaus. Het geboortehuis kan je nu bezoeken: het is de Neuhaus-winkel in de Koninginnegalerij!

Brugge 

Belgische chocolade: ook in Brugge

Zet 7 juli 1550 in je persoonlijke geschiedenisboek: op die dag arriveerde de eerste chocolade vanuit Mexico in Europa. Dat en veel meer leer je in Choco-Story, het lekkerste museum van Brugge. Daar bezoek je ook de Choco Jungle-Bar, met heerlijke chocoladedrankjes.

 Voor lipsticks van chocolade ga je naar The Chocolate Line, de winkel van smakenacrobaat Dominique Persoone. 

Antwerpen  

Zoveel soorten op de Dag van de Chocolade

Antwerpen heeft ‘s werelds grootste cacaohaven. En dus hebben ook de sinjoren sinds kort een chocolademuseum: Chocolate Nation. Het voert je mee op een reis om je vingers bij af te likken – en neem dat maar letterlijk!

Nog niet genoeg? Bezoek dan de Grote Markt en omgeving. Hier hebben alle Belgische topchocolatiers een eigen winkel.