Ontdek München en het Oktoberfest

12 septembre 20191 min leestijd
Het terrein van het Oktoberfest, München

Breng je lederhose en dirndl nog snel even naar de droogkuis, want 21 september begint het Oktoberfest in München. Hét moment voor een weekendje weg naar Duitsland. En om een biertje te drinken. Een hééél groot biertje.

Het Oktoberfest draait om bier

Het Oktoberfest is ‘s werelds grootste bierfestival. Duizenden dorstigen verzamelen zich aan lange tafels in enorme feesttenten, zetten hun lippen aan imposante bokalen vol gerstenat en genieten van typisch Duitse live-muziek. De Beieren doen dat al sinds de middeleeuwen!

Een van de bierhallen op het Oktoberfest

Maar… de oktoberfeesten zijn meer dan bier drinken alleen. Je kan er ook proeven van de traditionele Duitse keuken. Misschien niet de meest gesofisticeerde van de wereld, maar het eten is wel heel lekker. Proef maar eens een Beierse Bratwurst! Je kan ook plezier maken op de kermis, kleurrijke parades bewonderen en zelfs flirten op ondeugende afterparty’s.

En ja, een dirndl (jurkje met diep decolleté) voor de vrouwen en een lederhose voor de mannen zijn weliswaar geen dresscode, maar toch onmisbaar als je niet uit de toon wil vallen.

Het Oktoberfest heeft ook een kermis

Wist je trouwens dat München ook zonder bierfeesten de moeite waard is? Het is een verrassend elegante stad met veel groen en monumentale gebouwen. De Frauenkirche is het symbool en moet je gezien hebben.

Paleis in het elegante München, Duitsland

Bezoek zeker de Marienplatz en de haute couture-winkels aan de mondaine Theatinerstrasse. Voor hippe boetiekjes en leuke restaurantjes raden we het Glockenbach Viertal aan. Ook zijn er tal van musea. Hoog tijd dus voor een weekendje München!