Verblijf inclusief ontbijt en activiteit
Alleen de beste hotels
Annuleerbare en terugbetaalbare aanbiedingen*

Top-5 tips voor een weekendje Dinant

29 janvier 20202 min leestijd
Weekendje Dinant, Ardennen

Dinant is een van de mooiste stadjes van de Ardennen: een echte must-see voor iedereen in België. Kortom, tijd voor een weekendje Dinant ! Met deze vijf tips haal je er het maximale uit.

Bezoek de citadel

Citadel van Dinant, België
Foto: Tak Wing

De beroemde citadel, hoog op een rots boven de stad, is hét toeristisch trekpleister van Dinant. Binnen is een museum over de spannende historie van het fort. Je kan er komen met een kabelbaan. Of neem de trap! Wel 408 treden, maar met een schitterend uitzicht als beloning.

Maak een rondvaart

Dinant dankt veel aan de Maas. Op een rondvaartboot kom je alles te weten over stad en streek, én zie je de mooiste plekjes terwijl je lekker achterover hangt. Geen rondvaartfan? Er is ook een fijne wandelpromenade. Met bijzonder aanlokkelijke terrasjes!

Ga naar het huis van meneer Sax

Beeld Adolphe Sax, Dinant
Foto: Aram Zucker Scharff

Je vraagt je af wat al die saxofoons in het straatbeeld doen? Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, was van Dinant! In zijn geboortehuis leer je nu alles over zijn leven én zijn beroemde instrument.

Drink een Leffe

Het streekbier Leffe is een van de beroemdste bieren van België. Al in 1240 werd het door lokale monniken in de Ardennen gebrouwen. Bierliefhebbers moeten dan ook zeker naar het Maison Leffe gaan, waar je alles over deze bijzondere drank te weten komt. 

Wandel door de grotten

Grotten bij Dinant, Ardennen
Foto: Farrukh

Niet ver van Maison Leffe vind je de grotten van Dinant: La Merveilleuse. Ze werden pas in 1904 ontdekt. Echt prachtig, met afzonderlijke ruimtes en zelfs watervallen. De perfecte afsluiter voor een onvergetelijk weekendje Dinant!

Ontdek meer van de Ardennen!

Romantiek, chocolade en cava in het historische Oudenaarde
Vanaf
129 €*
-18%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel