Tips voor een onvergetelijke 48 uur in Hasselt

18 octobre 20203 min leestijd
Tips voor een onvergetelijke 48 uur in Hasselt

Als reisblogger van Weekendesk in coronatijden is citytrippen en uitstapjes maken in eigen land zowat mijn nieuwste hobby geworden. Vorige week zakte ik af naar Limburg en ontdekte de stad van de jenever en de mode! Van prachtig panoramazicht tot Japanse tuinarchitectuur en Italiaans eten, ik neem je even mee op mijn weekendje weg in Hasselt.

Dag 1: Skylounge bar, lokale soep, shoppen en een luxediner

skylounge rooftopbar

Een goed bewaard geheim - zelfs voor inwoners van de stad Hasselt - is dat je voor het mooiste panoramazicht in het Radisson Blu Hotel moet zijn. In de trendy rooftopbar Skylounge kan je genieten van een cocktail of koffietje, en tegelijkertijd word je getrakteerd op een 360°-zicht op de stad. Een onvergetelijke ervaring, vooral bij zonnig weer.

Voor de lunch trokken we naar soepbar Zuppa in het centrum. Deze lunchplek wouden we zeker niet missen, want de reviews zijn geweldig. Zuppa werkt samen met lokale boeren die dagelijks verse groenten leveren! Het aanbod is elke dag een verrassing en superorigineel. Ik koos bijvoorbeeld voor een Thaise pikante soep. Over-heer-lijk!

shoppen in de stad

Aangezien Hasselt een shoppingstad is, mocht een namiddag winkelen zeker niet ontbreken aan onze citytrip. We vermeden de drukke winkelstraten in het centrum en wandelden richting de Dokter Willemstraat. In deze en omliggende straten kan je unieke items op de kop tikken in de luxeboetiekjes, conceptstores, vintage en tweedehands adresjes. Zeker naartoe gaan als je Hasselt bezoekt.

‘s Avonds was het geld na onze shoppingnamiddag (gelukkig) nog niet op, dus gingen we voor een verfijnd menu in een chique restaurant met de naam Ogst. In dit karaktervol en minimalistisch restaurant op wandelafstand van het centrum geniet je van heerlijke vis-, streek- en wildgerechten. Een absolute aanrader!

Dag 2: de Japanse Tuin, Italiaanse lunch en Hasseltse jenever & koffie

Japanse tuin park in Hasselt

De Japanse Tuin is één van de bekendste toeristische bezienswaardigheden in Limburg, en zelfs de grootste in zijn soort in heel Europa. Rotsen en watervalletjes, koivissen, Sakura-bomen en bankjes zorgen voor heerlijke Japanse vibes. Een wandeling in dit park vonden we ideaal om even te ontsnappen aan de drukte in de stad.

’s Middags hadden we zin in Italiaans dus trokken we naar Osteria Moretti. Als je houdt van de pure Italiaanse keuken is dit echt een aanrader! Hun plekje in de Michelgids hebben ze dubbel en dik verdiend. De kok heeft immers een indrukwekkende reeks toprestaurants op zijn CV staan, waaronder het Hof van Cleve en Hertog Jan. Bovendien is de sfeer hier heel sympathiek en ongedwongen. 

Hasselt heeft een bijzondere en lange geschiedenis van jeneverproductie. Een geweldig excuus om jenever te gaan proeven in het Jenevermuseum, niet waar? Je kan hier gewoon genieten van een proeverijtje in de gezellige bar, maar eerlijk gezegd is dit een gemiste kans. Eerst een museumbezoek doen is immers zeer de moeite. En perfect voor wie (letterlijk) in geuren en kleuren wil kennismaken met de Hasseltse jenever!

Na het museumbezoek was het tijd voor een koffieklets. Na even googelen ontdekten we dat de bar Mucho Gusto hiervoor de place to be is. In deze koffiebar is de koffie niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk, want ze werken samen met lokale boeren in Centraal-Amerika zelf. De details, zoals de plantjes, houten afwerkingen en gloeilampen, zorgen bovendien voor een gezellige, huiselijke sfeer. Een gouden tip voor een koffieklets onder de girls! 

Hotelinspiratie nodig voor je weekendje Limburg of een citytrip in eigen land? Check dan zeker eens de aanbiedingen in onze geselecteerde hotels!