Weekendesk één met lokaal toerisme

22 mai 20203 min leestijd
Lokaal Toerisme

We zijn de laatste weken allemaal “in ons kot” gebleven. We hebben nieuwe manieren geleerd om dichter bij elkaar te zijn, maar ook om meer tijd te maken voor onszelf. Misschien heb je ook wel een nieuwe taal geleerd, de yoga hype uitgeprobeerd, eindelijk het boek uitgelezen dat al maanden op je nachtkastje lag of ben je er zelfs in geslaagd je kast op te ruimen op de fameuze wijze van Marie Kondo. Bovenal hebben we naast dit alles simpelweg iets veel meer waardevol geleerd: het belang van al deze kleine dingen, onze kleine gelukjes, die we als vanzelfsprekend beschouwden voor deze lockdown.

En nu, na drie maanden thuis te zitten, gaan we over naar een nieuwe fase: “het nieuwe normaal”. Het licht aan het einde van de tunnel komt steeds weer een beetje dichterbij. We zijn eindelijk begonnen aan het laatste stuk, misschien wel juist het moeilijkste, maar ongetwijfeld ook het meest hoopvolle. Een nieuwe fase, die ons met andere ogen naar de toekomst doet kijken. 

Meisje in de auto op reis

Een onzekere toekomst, vergezeld van een nieuwe realiteit: onze manier van reizen zal in 2020 veranderen. We weten nog steeds niet wanneer we weer 'normaal' zullen kunnen reizen, maar wat we wel weten is dat het lokale toerisme meer dan ooit een sleutelrol zal spelen de komende maanden. Waarom? Omdat lokaal reizen  het enige is waarvan we echt zeker kunnen zijn de komende maanden. Lokaal toerisme zal de heropleving van kleine en middelgrote bedrijven mogelijk maken en mee helpen onze economie te her op te starten. 

fietsen langs de duinen aan zee

Weekendesk heeft het lokale toerisme altijd al gepromoot. Zelfs toen de rest van de wereld zich concentreerde op de meest verre en exotische bestemmingen, bleven we geloven dat het niet nodig is om duizenden kilometers te reizen om de dagelijkse routine te doorbreken en ons te laten verrassen over alles wat onze eigen regio te bieden heeft.

Want is onze eigen regio niet juist het meest waardevolle erfgoed dat we hebben? Die plaatsen die we al ons hele leven kennen, maar die we net omdat ze zo dichtbij zijn, voor deze crisis niet genoeg meer waardeerden. Net om die reden zullen wij de komende weken niet alleen het lokale toerisme blijven promoten, maar zullen we ook al die lokale activiteiten en bestemmingen weer tot bij jullie brengen, die tijdens deze maanden van crisis op jullie hebben moeten wachten. 

uitzicht op de bergen in charmant hotel

In deze nieuwe fase zal al onze inhoud draaien om lokaal toerisme en willen we alles promoten wat elke regio van ons geliefde land te bieden heeft. Onbekende plaatsen en bestemmingen op slechts enkele kilometers van huis, die altijd nog eens een bezoekje waard zijn. Of we het nu hebben over de rijke gastronomie, het heuvellandschap, verborgen steden, natuurparken, cultuur of de lokale geschiedenis, elk van onze provincies telt nog tal van verrassingen om te ontdekken deze zomer.

Blijf ons lezen en laat je inspireren. Wij doen de rest.

Weekendesk heeft het lokale toerisme altijd al gepromoot. Zelfs toen de rest van de wereld zich concentreerde op de meest verre en exotische bestemmingen, bleven we geloven dat het niet nodig is om duizenden kilometers te reizen om de dagelijkse routine te doorbreken en ons te laten verrassen over alles wat onze eigen regio te bieden heeft. Of we het nu hebben over de rijke gastronomie, het heuvellandschap, verborgen steden, natuurparken, cultuur of de lokale geschiedenis, elk van onze provincies telt nog tal van verrassingen om te ontdekken deze zomer. 

Laatste kamers beschikbaar voor deze data!
Laatste kamers beschikbaar voor deze data!
Weet je zeker dat je wilt stoppen? De beschikbaarheid verloopt binnenkort.
Hulp nodig?
Heb je vragen?
Wil je iets toevoegen?
(lokaal tarief)
Mis het niet!
Je bent slechts één stap verwijderd van je droomvakantie.