Luxemburg op zijn best

5 juillet 2019
Luxemburg foto

Is Luxemburg alleen voor rimpelige oudjes en zakenlui? Echt niet! Ga je graag even naar het buitenland, dan is Luxemburg een superleuke bestemming voor wijnfans, wandelaars en cultuurliefhebbers.

In de hoofdstad vind je toffe boetiekjes, en het bruisende uitgaansleven kan je echt doen verrassen. Ook wie lekker wil eten, zal zich niet beklagen. Maar ons kleinste buurland heeft nog meer troeven!
Kazematten

Kazematten foto

Noem het gerust uniek in de wereld: het ondergrondse gangennetwerk in Luxemburg-stad. Vier eeuwen geleden aangelegd als een militaire vestingsgordel, is het nu een toeristisch trekpleister van maar liefst 23 kilometer lang en tot 40 meter diep! Alsof je door een kloof middenin de bergen wandelt, met tal van uitkijkpunten over de stad.

De Passerelle

De Passerelle

Dit indrukwekkende, 290 meter lange viaduct werd ooit gebouwd om de stad met het treinstation te verbinden. De inwoners van Luxemburg zijn maar wat fier op dit 19e-eeuwse staaltje architectuur. Ga het zeker bewonderen.

Het Müllerthal

Het Müllerthal

Zot van wandelen? Dan is het Müllerthal iets voor jou. Hier kan je hiken langs grootse rotsformaties en door schilderachtige valleien met ongerepte natuur. Ze noemen dit majestueuze landschap ook wel “Klein Zwitserland”. Meer dan terecht!

Wijnroute

Wijnroute foto

Mis ook de wijnroute niet! De wijngaarden langs de Moezel profiteren van een aangenaam warm klimaat. De 42 kilometer lange wijnroute voert je langs charmante dorpjes in een prachtige streek. Geniet aan het eind van een sprankelend wijntje. Je hebt het verdiend!

Laat je inspireren door een weekendje in Luxemburg

Lees meer artikelen