Vijf eettrips voor gastronomen!

28 mai 20191 min leestijd
Geniet van deze culinaire uitstapjes en trakteer je smaakpapillen

Brussel zou natuurlijk geen internationale stad zijn zonder een uitgebreide keus aan uitstekende gastronomische restaurants in vele tradities. Vis en zeevruchten, Japans en sushi, Indiaas en Thais, Italiaans en Frans: het is er allemaal, waarbij ook de lokale cuisine niet ontbreekt.

Ook in Antwerpen kun je heerlijk gevarieerd eten, zoals bij Roji (Frans/Japans), Felix Pakhuis (brasserie) of Fiskebar (vis), of Brasserie Appelmans (van Antwerps stoofvlees tot barley risotto of Belgische frieten). Maar je vindt er ook Coffeelabs (vlak bij de Meir, de winkelstraat) voor koffie, of het Kulminator Biercafé voor heerlijk Belgisch bier. Oostende staat bekend om zijn vis- en zeevruchtenrestaurants. Het aanbod is groot: van Lobster tot ’t Vistrapje, van Valentino tot De Zee Wint: verser kan het niet!

Ook in het Ardense Dinant kun je je hart ophalen aan vis, maar hier wordt riviervis gevangen: hier eet je truites (forellen) zoals je ze nog nooit hebt geproefd. Ook in de studentenstad Leuven is er veel keus: lekkere hamburgers in Burger Folie met heerlijke huisbereide sauzen, Bar Louis met zijn verse soepen, de ‘catchy Italian bar’ Zoff, of Spaans Dak met zijn heerlijke en prachtig ogende gerechten. Loopt het water je al in de mond? Wacht niet langer en boek een heerlijk eetweekendje op onze site!

Van deze weekendjes weg loopt het water je in de mond

Lees meer artikelen