Ontdek Jan van Eyck in het MSK Gent

19 janvier 20201 min leestijd
Tentoonstelling kunst Jan van Eyck in Gent

Kunstliefhebber? Zet het dan maar dik onderstreept in je agenda: van 1 februari tot 30 april kan je in het MSK Gent de grootste tentoonstelling ooit bekijken met werken van Jan van Eyck. Een unieke kans, dus neem je tijd en maak er een weekendje Gent van. Wij hebben speciale arrangementen voor je, mét inkomtickets!

Museum voor Schone Kunsten, Gent.
Foto: Paul Hermans.

Jan van Eyck (1390-1441) geldt als een van de grote Vlaamse meesters in de schilderkunst. De meeste mensen kennen hem van het Lam Gods. Dat beroemde altaarstuk kan je zien in de Sint-Baafskathedraal in Gent, de stad waarmee hij eeuwig verbonden blijft. Er zijn wereldwijd maar twintig werken van hem bewaard. 

Schilderij van Jan van Eyck

Zeker tien van Van Eycks schilderijen komen dit voorjaar naar Gent, samen met kopieën van verdwenen werken. De titel van de expo: Van Eyck, een optische revolutie. Het Museum voor Schone Kunsten heeft er dertien zalen opnieuw voor ingericht. Je kan er ook andere topstukken uit de late middeleeuwen zien. Een “once in a lifetime”-ervaring, belooft het MSK!

Een weekendje Gent

Wil je Van Eyck beleven zoals nooit tevoren, boek dan een weekendje Gent. Dan heb je alle tijd voor de tentoonstelling en kan je ook alle andere hotspots van het historische stadscentrum bezoeken. Gent is zo goed bewaard dat je er nog tal van gebouwen vindt uit de tijd van Van Eyck. Je treedt dus letterlijk in zijn voetsporen. En natuurlijk hoort daar een bezoekje aan de Sint-Baafskathedraal bij. Contacteer Weekendesk voor alle details!