3 tips om professionele foto’s te maken

Wil je indruk maken op je vrienden? Haal je artistieke kant naar boven!
29 septembre 20192 min leestijd
meisje neemt kleurrijke selfie

 Vind je het echt heel leuk om foto’s te maken maar heb je er eigenlijk te weinig tijd voor? Je camera is tenslotte maar een instrument: als je echt een goede fotograaf wilt zijn, moet je weten hoe je een goede compositie maakt.

Hieronder vind je een aantal tips om verbluffende resultaten te behalen, zelfs met de camera van je smartphone! 

groep vrienden foto

Geef je creativiteit de vrije teugel, maak de mooiste foto’s van je reis en zet ze op Instagram met de hashtag #Weekendesk. Je volgers zullen ze te gek vinden!

De perfecte foto komt niet zomaar uit de lucht vallen…

Wat er om je heen gebeurt, gaat z’n eigen gang, dus jij moet in beweging komen. Wees niet bang om ergens op te klimmen of op de grond te gaan liggen, dan krijg je de mooiste composities van wat jij op de lens wilt vastleggen. Speel met de lijnen, snijpunten en vlakken gecreëerd door dit raster, dat wel bekend staat onder de naam ‘regel van derden’.

Zet in op kleur

Geloof het of niet, het is moeilijk om een goede compositie te maken met kleur; het kost veel oefening en observatie, maar de resultaten zijn geweldig! Om kleurbewust te werken, moet je weten wat de kleurencirkel is. Je kunt deze gebruiken om te zien hoe je combinaties kunt maken van complementaire (tegenovergestelde) kleuren, analoge (aangrenzende) kleuren, driehoekskleuren (kleuren die een driehoek vormen), enz.

Vorm is overal

Als je tijdens een citytrip een nieuwe stad ontdekt, kijk dan eens goed naar de gebouwen, de voertuigen, het straatmeubilair. Neem je omgeving rustig in je op: je zult zien hoe je overal cirkels, lijnen en punten ziet verschijnen… vormen die unieke composities tot leven brengen.

Breng deze tips in de praktijk en mis je perfecte foto niet!