Een monumentaal weekendje Brussel

29 août 20191 min leestijd
Monumentale galerie in Brussel.

Ga je naar Brussel en wil je eens wat anders dan de Grote Markt of het Atomium? De Open Monumentendagen op 14 en 15 september zijn perfect om nieuwe plekjes in onze hoofdstad te ontdekken!

De Brusselse monumenten zijn een lust voor het oog. Maar vaak gaan ze aan ons voorbij of zijn ze gesloten voor het publiek. Niet op de Open Monumentendagen. Dan kan je er gewoon binnen stappen en, meer nog, ze helemaal bewonderen!

Brussel telt veel monumenten

Het programma is alvast indrukwekkend. Natuurlijk vind je daarop alle kerken en musea, maar ook andere opmerkelijke gebouwen houden opendeurdag. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje achter de schermen van het Koninklijk Circus of wandel door de Sint-Gorikshallen. Ook bijzonder: de uitbundig gedecoreerde cinemazaal Eldorado, nu deel van UGC De Brouckère, en het Koninklijk Theater Toone, beroemd van het marionettenspel. 

Sint-Gorikshallen, Brussel

Weinig mensen weten dat het OCMW veel kunstwerken bezit. Dit weekend krijgt u ze te zien. Fans van beeldende kunst moeten ook de Belgische Senaat niet onbezocht laten. Wist je dat onze politici vergaderen tussen schilderijen, beelden en wandtapijten van talloze Belgische meesters?

Open monumentendagen, Brussel

De organisatie heeft diverse wandelingen uitgezet, waarbij gidsen je langs imposante herenhuizen, oude industriële panden, beroemde bioscopen en schouwburgen en andere monumenten leiden. Je kan zelfs een wandeling maken langs de vele kunstschatten in de Brusselse metro.

Trek gerust een heel weekend uit voor monumentaal Brussel. Je zult verrast worden!

Wie neem jij mee naar Open Monumentendag in Brussel?

Ontdek het mooie Brussel en ontspan in de sauna
Vanaf
89 €*
-32%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel
Culinair genieten in hartje Brussel
Vanaf
234 €*
-39%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel
Luxueus weekend met toegang tot de Panorama Lounge in bruisend Brussel
Vanaf
210 €*
-27%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel
Ontspanning en royaal comfort in Brussel
Vanaf
249 €*
-43%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel
Luxe en sensualiteit in Brussel
Vanaf
269 €*
-31%
1 nacht, voor 2
Andere aanbiedingen voor dit hotel