De 5 mooiste treinreizen van Europa

4 juillet 20192 min leestijd
Reizen met de trein

Treinreizen zijn weer helemaal hot. Heb jij zin in een beleving op rails? Met deze vijf treinreizen zie je Europa op zijn mooist!


Rijndallijn, Duitsland


Wijngaarden aan de Rijn

De Rijndallijn voert je langs de wijngaarden aan de Rijn, waar de druiven rijpen op de berghellingen en je het ene pittoreske stadje na het andere vindt. Allemaal onder toeziend oog van de beroemde nimf Loreley!

Onze weekendjes in Rijnland-Palts        

Al Andalus, Spanje

Al Andalus-trein

Een Spaanse klassieker! Beleef de luxe en het comfort van de Al Andalus-trein. Geniet van heerlijke gastronomie aan boord en vergaap je aan het Unesco-werelderfgoed van steden als Sevilla, Córdoba, Toledo, León en Santiago de Compostela.

 Onze weekendjes in Andalucía 

Petit Train Jaune, Frankrijk

Petit Train Jaune

Ontdek de adembenemende uitzichten van de Pyreneeën op deze beroemde kleine gele trein die al meer dan een eeuw rijdt. In negentig onvergetelijke minuten reis je door 19 tunnels en spoor je over indrukwekkende viaducten en bruggen.

 Onze weekendjes in het Zuiden van Frankrijk  

Linha do Douro, Portugal

Linha do Douro

Wil je weten waar de porto vandaan komt? Neem dan de Linha do Douro door het noorden van Portugal. Je reist in een historische trein door een zinnenprikkelend landschap naar de bovenloop van de Douro, met prachtige wijngaarden, rotsen en tientallen tunnels en bruggen.

 Onze weekendjes in Porto   


Bernina Express, Zwitserland/Italië

Bernina Express

Een van de meest spectaculaire treinreizen ter wereld! Je vertrekt in Zwitserland met zicht op de eeuwige sneeuw van de Alpen, reist langs hoge bergen, diepe ravijnen en charmante stadjes, en komt aan tussen de palmbomen van Italië. En dat in een trein met panoramische ramen. Zien is geloven!

  Onze weekendjes in Tirano